TUOTANTO

Eettinen ja ekologinen tuotantotapa on laadun ohella tärkein toimintaamme ohjaava arvo.

Mangalitzan kohdalla tämä tarkoittaa mahdollisuutta elää lajinmukaista elämää metsä- ja peltolaitumella ympäri vuoden. Ne saavat elää oikeaa sikamaista elämää; kaivaa ja tönkiä maata, nauttia kevätauringon lämmittävistä säteistä heinäkasan päällä tai halutessaan vetäytyä sääsuojan huomaan sadepäivän sattuessa. Olemme vakuuttuneita että tyytyväisyyden taustalla on mahdollisuus saada valita itse.

Emakot porsivat sisätiloissa olkipahnoilla vapaasti ilman porsitushäkkejä. Niillä on mahdollisuus toteuttaa luontaisia tarpeitaan tehdä pesää ja hoivata vastasyntyneitä nasujaan. Olemme huomanneet emakoiden olevan erittäin huolehtivaisia emoja. Meille tärkeä arvo on että karjuporsaat kastroidaan aina eläinlääkärin toimesta kipulääkkeen ja paikallispuudutteen avulla – Kunnioituksella alusta asti.

Teuraaksi lähtevät siat lastaamme itse omaan kuljetustraileriin. Possumme ovat oppineet persoiksi herkuille, joten tämä tapahtuu rauhallisesti patonginpalan tai hillomunkin avulla. Kuljetusmatka teurastamolle kestää alle 2 tuntia. Teurastamolla sikamme saavat vielä lepäillä yön yli tutussa porukassa ennen aamun teurastusta; olemmekin saaneet palautetta helposti käsiteltävistä ja rauhallisista eläimistä. Yhteistyökumppanimme Roinilan tilateurastamon henkilöstö hoitaa sikojemme viimeiset hetket ammattitaitoisesti ja arvokkaasti – Kunnioituksella loppuun asti.

Villasika elää ulkona ympäri vuoden. Se tarvitsee kuitenkin asianmukaisen sääsuojan jonne voi hakeutua halutessaan.