LIHA

Mangalitza on yksi maailman kolmesta sikarodusta, jonka liha marmoroituu kasvun myötä. Sen on kuvailtu olevan ”Kobe beef of pork”. Salaisuus piilee sen laardissa, jota hyvällä syyllä voi kutsua valkeaksi kullaksi.
 
Villasian liha on ns. rasvasianlihaa, ruhon painosta jopa yli 30 % on laardia. Mangalitzan rasva on suurelta osin tyydyttymätöntä rasvaa ja sen rasvahappokoostumus on tutkitusti poikkeuksellinen; se sisältää huomattavan määrän terveellisiä Omega -3 ja -6 rasvahappoja. Villasian liha ja rasva sopivat erinomaisesti ketogeenista ruokavaliota noudattavalle.
 
Raaka-aineena villasian liha on fantastinen. Se mahdollistaa monipuolisten annosten suunnittelun ja tästä syystä se tuleekin käytettyä from nose to tail, kärsästä hännänpäähän. Tämä sopii hyvin arvomaailmaan jossa eläin halutaan hyödyntää kokonaisuudessaan eikä mitään ruhon osaa väheksytä. 
 
Pitkä kasvuaika, oikein suunniteltu ruokinta ja stressitön elämänkaari mahdollistavat Kohonen Farm Mangalitzoille ainutlaatuisen rotukarjan lihan ominaisuudet – liha on tummanpunaista, erityisen mehukasta ja mureaa sekä iän myötä marmoroitunutta. 
 
Ohjeet puhdistetun laardin valmistukseen löydät TÄSTÄ