LAATU

Laatu ei synny vahingossa. Olemme vakuuttuneita siitä, että tuotannon kaikki vaiheet vaikuttavat lopputulokseen. Siksi teemme työtämme tinkimättömästi ja suurella ammattiylpeydellä.

1. ARVOMAAILMA

Meille on tärkeää tarjota arvokas elämä jokaiselle ruoaksi päätyvälle eläimelle, sen olemme niille velkaa siitä että ne antavat elämänsä jotta saamme niistä ravintoa. Tämän tulee toteutua läpi koko tuotantoeläimen elämänkaaren, syntymästä kuolemaan. Valitsemme yhteistyökumppanimme tarkoin jotta tämä meille tärkeä arvo toteutuu joka vaiheessa.

2. RUOKINTA

Mangalitzojemme ruokinta on tarkoin suunniteltua, puhdasta ja optimaalista.

Koska tavoitteemme on tuottaa ensiluokkaisen laadukasta raaka-ainetta asiakkaidemme käyttöön, on sikojemme ruokinta avainasemassa; syötämme ainoastaan puhdasta oman kylän ohraa sekä hernettä ja/tai härkäpapua valkuaisenlähteenä. Vitamiini- ja kivennäislisäravinteet annostelemme valmiina rakeina hyvinvoinnin takeeksi.

Hyvälaatuista heinää, kesällä tuoretta ja talvella kuivaa, possut syövät mielellään ja paljon. Lisäksi tarjoilemme kausittain hedelmiä ja juureksia, sekä silloin tällöin kuivaa leipää herkkupaloina.

Teollisia täysrehuja emme käytä kasvun missään vaiheessa.

Sikojemme ruokinnan ravintosisällöt on laskettu tarkkaan jotta esim. valkuaista tarjotaan oikeassa suhteessa kasvuaikana. Mangalitzan arvokkain osa, laardi, on erittäin herkkä virheille. Ruokinnan onnistuminen on tärkeää maku- ja koostumusvirheiden välttämiseksi.

3. VASTUU

Teemme työtämme asiakkaitamme varten; pienen tuotantomme kantava ajatus on toimia tinkimättömästi laatu edellä.

Olemme erikoistuneet Mangalitzaan. Farmilla tuotetaan ainoastaan puhdasta villasian lihaa, eikä laadun varmistamiseksi ja tautipaineen minimoimiseksi kasvateta muita tuotantoeläimiä. Pidämme tärkeänä, että eläinmäärä pysyy maltillisena, jotta eläimen stressitön elämänkaari on mahdollista toteutua. Olemme vakuuttuneita siitä, että tämä vaikuttaa suoraan eläimen elämänlaatuun ja lopulta lihan laatuun.