Villasiat sadonkorjuussa

Syksy on varmasti mangalitzojen suosikkivuodenaika. Siihen on vain yksi syy; extraherkut. Muutaman viikon ajan syksyisin villasikamme saavat runsain määrin herkutella omenoilla ja muilla kasviksilla joita sekä oma puutarhamme että ystävällisten naapureiden ja mökkiläisten puutarhat tuottavat. Harva se päivä maitolaiturillamme odottaa säkillinen puhdasta puutarhaomenaa joita ahkerat herkuttelijamme saavat natustella välipalana.

Vanhan rintamamiestalomme puutarhassa on kymmenkunta omenapuuta. Rakkain omenapuuvanhus jaksaa vuodesta toiseen kantaa oksillaan valtavan määrän punaposkisia herkullisia omenoita, joista riittää oman tarpeen lisäksi myös possuille reilusti syötävää.

Keväällä istuttamamme amppelitomaatit sen sijaan eivät tänä koleana kesänä ehtineet satoa tuottaa. Koska kasvihuonetta vielä ei ole ehditty rakentaa, on pienen puutarhamme kasvien pärjättävä avomaalla ja siksi sato jäi säästä johtuen hyvin pieneksi, jollei suorastaan olemattomaksi. Näistä pienistä raa’aksi jääneistä tomaateista ei possuille ollut jaettavaa vaikka näin keväällä niitä istuttaessani suunnittelin. Mutta ajatushan se on tärkein, eikös vaan 😀

Vanha työkalupakki toimittaa kasvualustan virkaa

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: