Viikon villasikakarju – Tauski

Tauski – alias Peltonen, Tötterström, Rakas – on karjukolmikkomme nuorin, puolitoistavuotias valkoinen siitoskarju. Tauski muutti Farmille 6 kk ikäisenä täydentämään siitosporukkaamme. Tullessaan se oli juuri sukukypsyyden kynnyksellä, varovastikin sanoen hiukan liian päällekäyvä ja yli-innokas. Parin kuukauden herkkuja ja hemmottelua sisältäneellä käsittelyllä sen macho-olemus suli Euroopan  omistajasta mamman kultapojaksi.

Tauski on kolmesta karjustamme kaikkein tasaisin; sympaattinen ja hyväkäytöksinen. Se antaa pehmeän puolensa näkyä päivittäin kerjäämällä rapsutuksia ja heittäytymällä pitkäkseen masuhieronnan toivossa. Tauski on myös kova poika juttelemaan; se huutelee viereisiin pöytiin (tässä tapauksessa aitauksiin) kuuluvasti ja havittelee itselleen vieruskaverin morsianta häpeilemättä.

Ruoka-aikaan Tauski on huolellisesti aina paikalla ja valmiina. Lähestyvien vellisankojen kolina saa sen suunpielet vaahtoamaan lähes  yhtä voimakkaasti kuin naapurikarsinan kollegan seurana oleva emakkokin. Lienee syytä todeta Tauskin työmoraali varsin korkeaksi sen tarjoutuessa tekemään kaverinkin työt. Aikamoinen velikulta!

%d bloggaajaa tykkää tästä: