Viikon villasikakarju – Päälykäinen

Päälykäinen, jota myös nimillä Päle, Äijä, Isäntä kutsutaan, on farmin itseoikeutettu pääkarju. Varovasti arvioiden kolmisensataa kiloa maskuliinista voimaa on pakattu tähän komeaan punaiseen mangalitzakarjuun. Päle on rauhallinen ja itsevarma, hänen ei tarvitse todistella kenellekään mitään. Pälen presenssi on niin vaikuttava että harvassa on ne ihmiset jotka samaan aitaukseen hänen kanssaan haluavat mennä.

Karskin ulkokuoren alla on kuitenkin varsin hyväluonteinen siitoskarju. Tutulle hoitajalle Päälykäinen on suhteellisen helposti luettava ja käsiteltävissä oleva karju. Toki, Pälen kanssa kannattaa pysytellä hyvissä väleissä ja herkkuja on syytä olla mukana kun jollakin asialla hänen tontilleen menee.

Työssään siitoskarjuna Päälykäinen on selkeästi ilmaistuna tykki. Siinä ei kauaan kärsä tuhise kun emakko on saanut selkäänsä sen kolmesataakiloa karjua ja Päle jo istuttaa pekoninsiemeniä. Päle on suoran toiminnan karju jonka mielestä emakon kosiskelu on molempien ajantuhlausta.

Päälykäinen on Farmin tärkein eläin, kallio johon siitostyömme ja lihantuotantomme nojaa. Päle periyttää erittäin hyvärakenteisia ja isokokoisia jälkeläisiä. Paljosta olemme Pälelle kiitollisia ja toivomme tälle reilu 3-vuotiaalle karjulle vielä useita työntäyteisiä vuosia lisää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: