Vihdoin lihaa!

Mangalitzan kasvatus on pitkäjänteistä hommaa. Siitä hetkestä kun ensimmäiset porsaina ostetut siitoseläimet tulevat, kuluu kolmisen vuotta siihen kun ensimmäiset tilalla syntyneet villasiat ovat teurasikäisiä.
Meillä tämä tärkeä etappi saavutettiin helmikuussa 2017 kun ensimmäinen teuraserä  saatiin lähtemään. Lähiruokaan ja laadukkaisiin raaka-aineisiin painottava Ravintola Harmoonin keittiömestari Juha Lehtonen oli jo syksyllä vieraillut farmilla ja varannut käyttöönsä ensimmäisen lihaerän, joka toimitettiin tuoreeltaan helmikuun lopulla. Ja pitihän farmarin itsekin käydä maistamassa ammattilaisten aikaansaannoksia. Todettava se on – ei siitä possu paljon parane kun se oikein osataan laittaa!
%d bloggaajaa tykkää tästä: