Uutta elämää, uusia unelmia

Eläintilallisen antoisinta arkea on uuden elämän syntymän todistaminen. Farmin pahnueet ovat tälle vuodelle syntyneet, seuraavia pikkuporsaita odotellaan vuoden vaihteen jälkeen. Siihen saakka saamme seurata syksyn aikana syntyneiden porsaiden kasvua ja valmistella niitä selviytymään ensimmäisestä talvesta. Pahnueet kasvavat suojaisissa sisätiloissa emänsä huomassa muutaman viikon ikäiseksi ennenkuin siirtyvät opettelemaan ulkoelämää.

 

Villasian porsaat syntyvät raidallisena. Tämä luonnon järjestämä suojaväri häviää kahden ikäviikon kohdalla. Vastasyntyneet porsaat on varustettu varsin vahvoilla eloonjäämisvaistoilla;  ne ovat nopeasti jalkeilla ja pyrkivät pian syntymänsä jälkeen löytämään emän nisälle. Sisäsyntyisesti ne tietävät että on elintärkeää saada lämmintä ternimaitoa pian syntymän jälkeen. Vaistomaisesti ne myös hakeutuvat nukkumaan lämpimään paikkaan, joko lämmittimen alle, emän viereen tai yhteen läjään.

 

Jo muutaman päivän ikäiset nasut alkavat harjoitella tärkeitä fyysisiä taitoja. Ne leikkivät, painivat, juoksevat ja piiloutuvat olkien sekaan. Jokailtainen iltavilli on hurmaavaa seurattavaa ja sen juonenkäänteet pysyvät edelleen arvoituksena sikafarmarillekin. Pikkupossujen tapahtumarikas päivä päättyy kuitenkin yhtä nopeasti kuin on alkanutkin. Täydellä vatsalla on hyvä nukahtaa unten ja unelmien maailmaan samaan turvalliseen kasaan sisarusten kanssa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: