Sikafarmarit isolla kirkolla

Saimme Hans Välimäeltä ja Eero Vottoselta kutsun osallistua Ravintola Palacen maatilatorille. Herrathan ovat nyt yhdistäneet voimansa ja avaavat marraskuussa legendaarisen Ravintola Palacen Helsingissä uudelleen. Tapahtuma järjestettiin Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla. Paikalle oli kutsuttu oman alansa erikoistuneita pientuottajia eripuolelta Suomea. Nöyränä kutsusta kiittäen halusimme olla mukana.

On helpommin sanottu kuin tehty irtaantua yön yli farmin huoltojoukoista. Tyttäremme Sanni ja Veera sekä eläintenhoitajaopiskelija Jonna lupautuivat huolehtimaan villapossujemme tarpeista reissumme ajan. Oman haasteensa jaksolle toi viimeisillään tiineenä oleva Olga-neiti, joka onneksi kuitenkin päätyi odottamaan porsimisen aloitusta siihen saakka kunnes olimme takaisin kotona.

Yövyttyämme hurmaavassa hotelli Tornissa kurvasimme täynnä markkinatavaraa olevan automme tiistaiaamuna Vanhan eteen. Isännän rakentamat heinäseiväsbanderollit ja muut härpäkkeet kannettiin ja kasattiin paikoilleen ennen kuin päivän päätähdet, herrat Vottonen ja Välimäki, ilmestyivät paikalle. Saimme olla luottavaisin mielin tarjoiluistamme; yhteistyökumppanimme Ravintola Kuurnan keittiömestari Tom Hansen oli valmistanut meille Farmilla Kunnioituksella kasvatettua Mangalitzan lapaa ja etuselkää paahdettuna sekä vispatusta Mangalitzan laardista tehtyjä maustettuja levitteitä. Näiden vuolaasti kehuttujen herkkujen takana todella kelpasi seistä !

Päivä oli kaikin puolin antoisa;  saimme tutustua moniin hienoihin pientuottajiin sekä tapasimme useita tulevia yhteistyökumppaneita. Ja mikä parasta – saimme erinomaista palautetta rakkaudella kasvattamamme Mangalitzan laadusta. Nyt reissusta kotiuduttuamme osaamme kovasti arvostaa huippuammattilaisten palautetta ja minulla on tunne että tulevina aamuina paskasankot ovat hiukan kevyempiä kantaa.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: