Saanko esitellä – Ykä

Punainen villasikakarju Ykä muutti Farmille kesän korvalla. Se tuli vahvistamaan siitosporukkaamme ja viihdyttämään emakoitamme jäyhään tyyliinsä. Ykä on rauhallinen ja tasainen karju, herrasmieheksikin kai voisi kutsua.  Se tietää arvonsa ja asemansa eikä sillä ole tarvetta keulia saati haastaa riitaa naapuriaitausten muille karjuille. Työnsä hoidettuaan se jatkaa sopuisaa yhteiseloa nuorikkonsa kanssa.

Ykän ensimmäiset rakkaudenhedelmät Farmilla syntyivät muutama päivä sitten. Keväällä Aina-Inkerin kanssa riiusteltuaan ja kauniista kesästä kärsä kärsää vasten nautiskeltuaan on Ykä siittänyt maailmaan 9 kaunista raitapaitaa. Pahnuekoko on Mangalitzalle hyvin tyypillinen, yleisimmin syntyy 6-8 pikkuporsasta, joskus kuitenkin jopa 12.

Aina-Inkeri on vaatimattomaan tapaansa hoitanut pahnueensa tottuneesti ja huolellisesti. Sen porsimiseen ei tarvinnut tälläkään kertaa osallistua muutoin kuin ihastelemalla kuinka luonnollisesti eläin itse osaa kaiken hoitaa niinkuin kuuluukin. Yksi kerrallaan pikkukärsät tupsahtavat pahnoille ja emän puhdistettua ne kömpivät nisälle kallisarvoisen maidon äärelle. Nämä vain hetken eläneet pienet tietävät jo heti että elämän eliksiiriä on päästävä maistamaan pikimmiten.

Ykä on Farmilla paikkansa ansainnut; karjun on tehtävä mitä karjun on tehtävä. Mukisematta se ottaa vastaan jälleen uuden emakon hellään huomaansa ja jatkaa omalta osaltaan puhtaiden Mangalitzojen arvokasta perintöä tuleville sukupolville.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: