Hullut Päivät joka päivä

Jokainen päivä, arki tai pyhä, alkaa villasikafarmilla ruokaruljanssi pyöriä jo aamuhämärissä. Yön vahtivuorosta väsyneet espanjanmastiffit vielä loikoilevat isännän jo mättäessä possujen vellitarpeita  mönkkärin perässä liikkuvaan vellivaunuun. Ohra- ja hernejauho turvotetaan lämpimään veteen ja sekoitetaan paksuksi velliksi. Tätä maittavaa pöperöä liikutellaan aamuin illoin reilut 300 litraa nälkäisten kärsien eteen. Työläs mutta hyväksi havaittu ruokintatapa on säästänyt meiltä pitkän pennin kuntosalimaksuissa.

 

Ruoka on villapossuille kovaa valuuttaa, se päihittää jopa nukkumisen. Sopivasti pyöreät possut liikkuvat yllättävän ketterästi kuullessaan mönkkärin lähestyvän. Villasikafarmilla ei ole erikseen välipäiväalea, ei tuplabonuspäiviä tai poistomyyntejä – ruokavaunun ilmestyminen näkökenttään saa aikaan ryntäyksen joka kiihkollaan päihittää isolla kirkolla järjestettävät ihmisten hullut päivät. Kanta-asiakaskorttikin on farmin ruokajakelussa tarpeeton, jokainen kärsä on paikalla varmasti, aina.

 

Sikalaumassa on olemassa hierarkia kuten koirillakin. Tästä syystä ruokakaukaloa on farmilla rakennettu kymmeniä metrejä jotta kaikki pääsevät yhtäaikaa syömään. Eläinsuojelulaki määrittelee että ruoka-astiaa tulee sioilla olla 15-30 cm /kärsä. Me olemme farmilla pitäneet käytännössä helppoa laskukaavaa ja rakentaneet ruoka-astiaa aina vähintään puoli metriä / kärsä. Paikalle rientäneet villapossut vaihtavat ruokailun edetessä paikkaa tiuhaan, muutamilla yksilöillä lienee vallalla uskomus että aina siinä viimeksi kaadetussa vellisankossa on ne parhaat herkut. Viisaimpia ovat ne harvat jotka eivät kärsäänsä nosta kaukalosta vaan syövät tyytyväisenä omalta paikaltaan.

 

Veteen turvotetun vellin myötä villapossumme saavat nestettä automaattisesti paljon. Sen lisäksi niillä on syksyllä asennettu juoma-automaatti josta sula juomavesi on jatkuvasti saatavilla. Juoma-automaatti on osoittautunut varsin toimivaksi kapineeksi ja se myös helpottaa hoitajan työmäärää huomattavasti. Viisaina eläiminä villapossut oppivat automaatin käytön nopeasti.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: