Aitaa ja sumuisten aamujen taikaa

Nyt se on valmis! Aamunkoitosta iltamyöhään kahden viikon ajan urakoitu suoja-aita farmin ympärille on paikoillaan. Raskas työmaa ja valtava ponnistus mutta nyt se on tehty. Maa- ja metsätalousministeriön asetus afrikkalaisen sikaruton ehkäisemiseksi koskee kaikkia sikojen omistajia. Sikojen ulkonapitokielto astuu voimaan 1.1.2018 ja sen voi välttää ainoastaan rakentamalla asetuksen mukaiset suoja-aidat.

Mangalitzojemme osalta sisälläpidon vaihtoehtoa ei edes harkittu; lajinmukaisten kasvatusolosuhteiden täyttyminen sekä lihan ominaisuuksien kehittyminen edellyttää ympärivuotista ulkotarhausta. Samoin meille tärkeä eettinen arvomaailma tukee jatkuvan ulkoilun mahdollistamista.

Sää suosi aitausurakkaa, saimme nauttia kerrassaan upeista sumuisista aamuista töitä aloitellessamme. Sateisen kesän jälkeen nämä lyhyet uskomattoman kauniit syysaamujen hetket tarjosivat uutta uskoa jokaiseen työpäivään. Vanhojen konttorissa vietettyjen työvuosien jälkeen tätä näkymää todella osaa arvostaa. Kirpeässä syysaamussa on helppo hengittää.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: